.vc_custom_1460045021042{margin-top: 35px !important;}.vc_custom_1460045208715{margin-top: -51px !important;}.vc_custom_1485040964856{margin-top: 22px !important;margin-right: -23px !important;margin-left: -30px !important;padding-top: 150px !important;padding-bottom: 50px !important;}
Info

Civic Center at Castiglione della Pescaia

 

The light and compact building represents a  refined architectural moment; light permeates on surfaces and lets the viewer imagine  comfort and inner coolness, tangible sign of its Mediterranean nature. The building represents a sustainable project: solar geometry, high thermal performances are the most important factors in designing phase in order to reduce effectively  the consumption for heating, cooling and maintenance. Using renewable energies as photovoltaic panels, underground piping for cooling and heat pumps was realized a carbon free building. This innovative and sustainable accommodation blocks the view of the  amorphous containers around it to turn into a new urban space, a break in the urban context.  The outdoor spaces life becomes a continuum of the sociality inside the building. Inside, the main hall characterizes the spatial relations between each plans and becomes a sheltered square able to change for the different circumstances.

  • PROJECT: Marcon Architetti
  • LOCATION: ITALY, Castiglione della Pescaia (GR)
  • CLIENT: Comune di Castiglione della Pescaia
  • YEAR: 2009
  • TOTAL GROSS BUILD UP AREA: 743,45  smq
  • PERFORMED SERVICES: Preliminary and Schematic Design

 

+Building and Public Spaces